Previous slide
Next slide

Missionshuset på Tunø

Dit sommerhus, det gamle missionshus, ligger ca fem-ti minutters gang fra havnen, hvor du kommer ind med Tunø Færgen. Der er to afgange hver dag. Fra terrassen kan du følge med i livet og hilse på de der kommer med færgen. Tunø byder på gode børnevenlige badestrande, og sommerhuset ligger tæt på to gode badestrande samt alle spisestederne.

 

Spisesteder på Tunø

Et stenkast op af Tunø hovedgade finder I Thunø Kro som serverer lokale og økologiske lækkerier til fornuftige priser. Krofatter er en ekcentrisk filosof og åbner kun når han har lyst. God mad tager også tid, men man må sige maden er lavet så englene synger over Tunø. Der er dagens ret, take it or leave it.

Et stenkast til den anden side lokker Det Gamle Mejeri med masser af muligheder og à la carte menu med gode idéer til både frokost og middag. Fra deres terrasse kan I se ud over vandet og se sejlerne lægge til kajs i lystbådehavnen. Mejeriet har et flot  udvalg af specialøl og baren har mange gode sager fra øverste hylde.

På havnen bør I ikke snyde jer selv for et stjerneskud på Røgeriet. Det er en ægte Tunøklassiker, men I finder også andre frokostanretninger og de har et lækkert udvalg af røgvarer. Der er salg ud af huset og I kan købe jeres egen fisk til grillen.

Skal det være nemt så tag et slag minigolf og en hotdog på Stalden, eller hent en pizza i Købmandsbutikken. Café Eggert byder i øvrigt også på lette anretninger og gode øl.

Natur ...

At gå Tunø rundt langs vandet er en tur på kun cirka syv kilometer. Start hjemme i sommerhuset og slut med en forfriskning på kro eller Mejeriet. Undervejs kommer du forbi ældgammel naturskov, hvide sandstrande og høje skrænter. Har du øjnene med dig kan se både sæler og marsvin, rådyr, fasaner, den sjældne alkefugl tejsten og stormmåger og meget mere. 

Seværdigheder

Tunø kirke som ligger meget tæt på sommerhuset er en af de eneste kirker som også er fungerer som fyrtårn (yes, stadig den dag i dag.) I gamle dage hed det sig, “at på Tunø sover præsten hos fyrmesterens kone.” Det var nu ikke så skandaløst, for præsten var nemlig også fyrmester. Uanset hvad er en udsigtstur op i fyrtårnet populært for store og små. Klods op ad kirken ligger det gamle vandtårn, som i dag huser forskellige kunstudstillinger i sommerhalvåret, og der er mere kultur at få ved galleriet ved Cafe Eggert, på hjemstavnsmuseet, samt den gamle åbne smedje ved gadekæret. 

Vil I ikke trave øen rundt, kan I bestille en traxa (det lokale svar på en taxa på den bilfri ø) eller leje cykler hos naboen. For børn er der en stor forhindringsbane, skattejagt, (spørg ved havnen,) minigolf og selvfølgelig nogle super gode badestrande.   

Tunø Festival

Tunø musikfestival er en femogtrediveårig tradition. Det er råhygge, kold fadøl, høj sol og god musik. Du får hverken roskilde mudder, nøgenløb, slåskampe eller udpumpninger, men til gengæld er der højt humør, jazz, folk og rock på både Thunø Kro og Det Gamle Mejeri samt på den store scene i teltet ved havnen.  Normalt er alle sommerhuse, hele campingpladsen osv. fuldt booket, så det er godt at være ude i god tid med at booke jeres sommerhus på Tunø.

Festivallen ligger hvert år torsdag til søndag, den første uge i skolernes sommerferie